Два златни и еден бронзен медал за Миоки во Бор

На Меѓународниот џудо турнир во „Среќа 2022“ во Бор – Србија, Миоки со 5 џудисти освои 3 медали – 2 златни и 1 бронзен.

Златни медали освоија Ива Богдановска (-52кг, У18 ) и Емилија Паскоска (-40 кг, У13), а бронза е за Георгина Блажеска (-44 кг, У18).

Добар настап имаа Ерик Крстев и Петар Давчев.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО