Дејан Митров прв на турнирот за Петровден во Костурино (ФОТО)

238

Дејан Митров во силна конкуренција го освои првото место на Меѓународниот пеливански турнир во Костурино-Струмица, кој се одржува по повод празникот Петроведен.

Митров имаше три борби, при што до финалето ги победи Зендели од Кичево и Златков од Бугарија, а во финалето славеше против Раиф Камбери од Велес.

Ipon.mk