Дејан Митров и Бобан Данов први на пеливански турнир во Призрен (ФОТО)

146

Дејан Митров и Бобан Данов вчера ги освоија првите места на Меѓународниот пеливански турнир во Призрен, Косово, а Даниел Илиев беше трет.

Митров го освои првото место во 2 рака со три победи, додека Данов е прв во 1 рака.

На турнирот учествуваа пеливани од Косово, Македонија, Бугарија, Албанија и Турција.

Во недела Митров се очекува настап на големиот турнир во Сарај на кој се оечкуваат натпреварувачи од сите балкански држави.