Дастин Пориер го откри клучот на победата против Мек Грегор

129

Поранешниот привремен шампион во лесна категорија Дастин Пориер на навивачите им гооткри клучот за победа над Конор Мек Грегор. Тие се бореа кон крајот на минатиот месец во Абу Даби на островот Јас.

„Дијамантот“ поднесе многу тешки крошеа од својот противник, но сепак отиде напред и успеа да победи. Дастин победи со нокаут во втората рунда.

На својот профил на социјалните мрежи, Порие користеше цитат од филмот „Роки“, во кој Силвестер Сталоне вели: „Не станува збор за тоа колку силно удираш, туку колку можеш да издржиш и да одиш напред. Тоа е клучот за победата“.

„Важно е колку удари можеш да поднесеш, а потоа да продолжиш напред. Така се постигнува победа. Напорната работа се исплати во целост“, напиша Пориер на Инстаграм.