Бронза за машкиот сениорски кумите тим Медитеранското првенство во Тунис

Машкиот сениорски кумите го обели образот на сениорите со освојувањето на бронзениот медал на Медитеранското карате првенство во Радес, Тунис.

Македонија во борбата за бронзата славеше 4-0 против Тунис.

Инаку во првиот настап загуби од Либија.

Да потсетиме дека Ангела Мојсовска, Мурсел Мисини, Петар Спасеновски, кумите тим јуниори, кумите тим јуниорки и кумите тим сениорки се бореа за бронза, но беа поразени.

А, јуниорката Данка Стојкова денес освои златен медал во кати.

Вчера беаосвоени три медали – два сребрени и еден бронзен. Бесрат Мемети и Андреј Басаров се закитија сребрени медали, а Или Билјали освои бронзен медал.

Така, Македонија го завршува првенството со 5 одличја – 1 златен, 2 сребрени и 2 бронзени медали.

Резултати – Медитеранско првенство:

Јуниори:

Данка Стојкова кати – златен медал

Кумите тим јуниори (Басаров, Белистојаноски, Билјали, Мемети, Шаќири)

Македонија – Тунис 0-0
Македонија – Египет 1-3
За бронза
Македонија – Алжир 1-3

Кумите тим јуниорки (Ѓурчиновска, Цикуш, Коџа)

Македонија – Тунис 0-2
За бронза
Македонија – Мароко 0-2

Сениори

-61 кг
Викторија Јовановска – Ел Бахдја Сиад Аја Нур (Алжир) 1-9

Симона Заборска – Луција Батаија (Хрватска) 2-0
Симона Заборска – Дахаб Али (Египет) 1-2
Репасаж
Симона Заборска – Леа Авазери (Франција 1-1

Јована Мицовска – Лаура Сиверт (Франција) 0-5

-68 кг
Ангела Мојсовска – Мајса Мимун (Тунис) 5-0
Ангела Мојсовска – Миа Грета Зорко (Храватска) 3-1
Ангела Мојсовска – Аизе Агиер (Франција) 5-9
За бронза
Ангела Мојсовска – Карима Мекауи (Алжир) 5-12

+68 кг
Бојана Манева – Фатма Ујгур (Турција) 1-9
Репасаж
Бојана Манева – Холуд Али (Египет) 7-7

-67 кг
Давид Петков – Азис Амудуни (Тунис) 0-6

-75 кг
Петар Заборски – Кристофорос Кацакулас (Грција) 2-5

Мурсел Мисини – Абдала Хесам Абделгават (Египет) 0-3
Репасаж
Мурсел Мисини –Еванеглос Сереметакис (Грција) 7-2
За бронза
Мурсел Мисини – Рамез Булагуи (Тунис) 2-3

-84 кг
Петар Спасеновски – Рајбак Абдеселем (Франција) 3-3
Репасаж
Петар Спасеновски – Емир Бруга Генџан (Турција) 4-2
За бронза
Петар Спасеновски – Фалех Мидун (Алжир) 1-6

+84 кг
Сетфан Стојановиќ – Гебрил Мохамед (Либија) 1-4

Кумите тим сениорки (Јовановска, Манева, Мојсовска, Заборска)

Македонија – Шпанија 1-2
За бронза
Македонија – Алжир 0-2

Кумите тим сениори (Мисини, Петков, Спасеновски, Стојановиќ, Заборски)

Македонија – Либија 2-3
За бронза
Македонија – Тунис 4-0

Настапија 19 држави со 447 каратисти, односно 484 натпреварувачки влезови.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО