Бонуси за одличните Волков и Сандхаген

Победниците на последните два меча на УФЦ Вегас 18 се очекува да соберат уште 50.000 долари за неверојатните победи.

Александар Волков, кој го нокаутира Алистер Оверем во главната борба на вечерта и Кори Сандхаген, кој го заспа Френки Едгар на коглавниот натпревар за загревање, добија бонуси за „Најдобра изведба на вечерта“.

Русинот доминираше со Рем и логичното се случи во втората рунда, кога прекрасните боксерски способности на Волков го испратија неговиот противник на подот. Претходно, 28-годишниот Сандхаген си го однесе вториот последователен бонус откако му зададе монструозно колено во главата на Едгар.

Бенеил Дариуш и Карлос Диего Фереира исто така зедоа по 50.000 долари.

Двајцата се изборија за „Мечот на вечерта“, во кој 31-годишниот Дариуш победи со едногласна одлука.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО