Боксерската Библија ќе му го додели појасот на победникот од Фјури-Вајлдер 2

Списанието „Ринг“ – Боксерската Библија – одлучи да му го додели својот шампионски појас во тешка категорија на победникот на долгоочекуваниот реванш меѓу Дионтеј Вајлдер и Тајсон Фјури.

https://twitter.com/frankwarren_tv/status/1210637087638278144?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1210637087638278144&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg%2Fnews.php%3Fnews%3D820790

Досега појасот е слободен уште од симнувањето од тронот на Владимир Кличко од Тајсон Фјури во релативно далечната 2015 година. Ринг одби да ја признае супериорноста на Ентони Џошуа во категоријата и со оглед на тоа што Фјури се врати на местото на настанот, тој се најде на првото место по можеби најавторитетното рангирање, на Боксерската Библија. Вајлдер сега е на второто место по нокаут победата над Луис Ортиз.

Поради фактот дека тие се среќаваат број 1 против број 2, Ринг ќе му го додели појасот на победникот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО