Берна Шерифовска ги заврши настапите на Европското првенство за У-23

321

Единствената наша џудистка на Европското првенство во У-23 во Подгорица, Црна Гора, Берна Шерифовска (-57 кг) е поразена во првото коло од Австријанката Асимина Теодоракис со еден ипон и еден вазари спрема еден вазари.

Шерифовска немаше можност за репасаж бидејќи нејзината противничка не успеа да направи нешто позначајно на ЕП.