Александар Стојанов прв на Вестмаленмајстершафт во Хаген (ФОТО)

97

Stojanov na piedestal vo Hagen

Алекснадар Стојанов од Кемингхаусен, Германија, и борач на Бучим, во категоријата до 120 килограми денеска на убедлив начин го освои првото место на турнирот Вестмаленмајстершафт во Хаген.

Stojanov prv vo hagen

„Александар имаше четири борби и сите ги доби со туш“, соопшти менаџерот на клубот Благој Трендов.

Екипата на Трендов и Стојанов го освои првото место во Лигата и од наредната сезона ќе се натпреваруваат во повисок ранг.

Ipon.mk/В.Д.