Трстењак и Иман и го расипаа денот на Јапонците

Trrstenjak sllo

И на вториот ден од гренд слем џудо турнирот „Токио 2014“ беа пикажани квалитетни борби. Словенката Тина Трстењак и Французинката Жервис Иман се потрудија да ја запрат доминацијата на Јапонците. Но во машка конкуренција Јапонците не попуштија ниту денес.

tokio 2014 2 den

Резултати, жени – 63 кг

 1. ТРСТЕНЈАК, Тина (СЛО)
 2. ГВЕНД, Едвиџе (ИТА)                                  tokio 2014 2 den 2
 3. НИШИКАВА, Махо (ЈПН)
 4. ВАН ЕМДЕН, Аницка (ХОЛ)

–  70 кг

 1. ИМАН, Жеврис (ФРА)
 2. ТАХИМОТО, Харука (ЈАП)
 3. ВАРГАС КОХ, Лаура (ГЕР)
 4. ЗУПАНЧИЧ, Келита (КАН)

–  73 кг мажи

 1. АКИМОТО, Хироцуки (ЈАП)
 2. ОНО, Схохеи (ЈАП)
 3. АН, Цхангрим (КОР)
 4. УНГВАРИ, Миклос (УНГ)

Финал Ресултс 81

 1. АКИМОТО, Хиројуки (ЈАП)
 2. ОНО, Шохеи (ЈАП)
 3. АН, Чангрим (КОР)
 4. УНГВАРИ, Миклош (УНГ)

 

 

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО