Мариуш Пудзиановски се среќава со Ролес Грејси на КСВ 31!

Мариуш Пудзиановски
Мариуш Пудзиановски

Борците во тешката категорија Мариуш Пудзиановски и Ролес Грејси ќе се сретнат на турнирот КСВ 31 во Полска.

Извесниот, силеn спортист, Пудзиановски (8-3) ќе се бори со носителот на црн појас во бразилско џиу – џицу од фамилијата Грејси (8-3) како предборба на главниот меч на турнирот.

Во моментов Пудзиановски е во серија од три последователни победи.

Грејси (36), пак, има два порази во последните два натпревари. Последната победа Ролес ја имал во 2012 година.

 

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО