Макс Хловеј: Ако Мек Грегор пак сака да е голем, тогаш ќе треба да се бориме

Шампионот во перо категорија Макс Холовеј не се откажува од реваншот на соништата против поранешниот двократен шампион Конор Мек Грегор. Тие се бореа во 2013 година во Бостон, кога Ирецот успеа да слави со едногласна одлука. Многу работи се променија од таа средба и Хаваецот успеа да врзе серија од 14 последователни победи во перо категорија.

Тоа беше неговиот последен пораз во оваа категорија и сака шанса за реванш. За една недела на Макс му претстои тешка битка со Александар Волкановски за титулата и ќе мора да ја одбрани уште еднаш. Макс верува дека Конор Мек Грегор мора да се бори против него, ако сака повторно да стане одличен. Не е јасно дали ќе има таква средба, но Макс е повеќе од подготвен да ја прифати.

„Ќе видиме што се случува. Ако Конор сака да биде оној од минатото и најголем во борбите, тогаш ќе мора повторно да се сретнеме во кафезот. Тој сака да биде одличен, но и јас сакам да бидам одличен. Ако сака да биде најдобар, тогаш ќе има реванш меѓу нас. Не мислам толку многу.

Ќе видиме што ќе одлучи Мек Грегор. Ќе видиме дали „Мистик Мек“ ќе се врати. Се надевам дека ќе видиме добра борба меѓу двајцата. Му посакувам одличен тренинг камп и немам стрпление да го видам назад во кафезот“, рече Холовеј.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ПОПУЛАРНО