Ковалев на 25 ноември на суд

68

Светскиот шампион во бокс во лесно-тешка категорија Сергеј Ковалев треба да се појави на суд на 25 ноември. Русинот е обвинет дека и нанел телесна повреда на жена. Дамата гп тужеше и бара отшетата од 8 милиони долари.

Инцидентот се случил во авион во јуни 2018 година. Случајот ќе го сослуша Врховниот суд во Калифорнија. Максималната казна по ова обвинение е 4 години затвор.

На 2 ноември Ковалев ќе се бори со Мексиканецот Сол Алварез. Тоа ќе биде втора одбрана за Русинот.

Во неговата кариера има 34 победи, 3 порази и 1 нерешен.