14-годишно дете почина за време на кик бокс меч

62

Младо момче почина во болница откако се струполи за време на кик бокс меч.

14-годишниот Скот Марсден се падна за време на борбата за англиската титула во Лидс.

Скот го освои златниот медал на Светското првенство на ВКА/WKA во Шпанија во 2015 година.

Полицијата на Западен Јоркшир изјави дека не го третира случај како сомнителен.

Според очевидци борбата морало да биде прекината, затоа што на Скот му била потребна итна медицинска помош. Сите беа шокирани, бидејќи немало видливи знаци кои укажуваат дека мечот мора порано да се прекине. Судијата интервенираше за да го заштити Скот, кој падна на подот, беше легнат пред да биде однесен во болница каде што подоцна починал.