Жорж Сент Пјер шокиран од поразот на Мек Грегор

126

Жорж Сент Пјер не очекуваше ваков развој на настаните во борбата на УФЦ 257 помеѓу Дастин Пориер и Конор Мек Грегор.

Ирецот беше поразен со нокаут во втората рунда.

Тренерот на Канаѓанецот, Фирас Захаби, веќе ги кажа коментарите од за битката.

А сега е редот на ГСП.

„Мислев дека Конор ќе победи, но погрешив“, рече Сент Пјер во објавата на Мајкл Биспинг и додаде: „Бев многу изненаден. Дали тој ќе ја задржи позицијата под притисок? Еден од најсилните квалитети на Конор е тоа што ги притиска противниците со напнатост, со самото присуство.

Сите информации што дава мозокот на противникот, вклучувајќи го и провокативниот говор, итн., ги поттикнуваат неговите противници да се расклопат, но Пориер остана фокусиран и тоа беше демонстрација за тоа колку тој навистина е добар. Сега ќе биде многу интересно да видиме дали Конор ќе се опорави од ова. Мислам дека може да се врати по поразот“.