Жорж Сент Пјер: Бев слеп во половина борба со Џејк Шилдс

166

Големата легенда на ММА, Жорж Сент Пјер, се врати во времето и разговараше за борбата со Џејк Шилдс. Тие се бореа за титулата во полутешка категорија во 2011 година во Канада. Нивната борба беше главна на УФЦ 129, а во салата имаше над 55 000 луѓе.

Сент Пјер вели дека бил под голем притисок затоа што ја барал победата со нокаут, но не ја постигнал. Тој даде се од себе и претрпе сериозна повреда на окото и не можеше да види на половина од борбата.

Натпреварот помеѓу Сент Пјер и Шилдс траеше 5 рунди и Жорж победи со одлука – (50-45, 48-47, 48-47). Сега, 10 години подоцна, Сент Пјер сè уште жали што не им даде поголем спектакл на навивачите.

„Се сеќавам кога дојдоа да ми кажат дека е време да излезам во кафезот и кога ја видов салата полна со навивачи. Беше неверојатно и никогаш порано не сум видел такво нешто на ММА настан. Не беше важно, затоа што знаев што да направам. Сакав да им дадам голем нокаут на навивачите, но не беше важно.

Имаше напнатост затоа што јас самиот го предизвикав тоа. Бев виновен затоа што се ставив под притисок. Имаше дополнителна напнатост на УФЦ 129 затоа што сакав да им го дадам тој нокаут. Меѓутоа, понекогаш не е добро да им се предавате на емоциите. Кога борец сака нокаут, тогаш не го добива.

Забележувате нокаут кога сте брзи и смирени. Мислам дека затоа тогаш имав лош ден во канцеларијата. Да, победив, но тоа беше лош ден. Добив повреда на окото и бев слеп на половина од битката. Победив, но посакував да им дадам повеќе на навивачите“.