Жестоко прво соочување на Волкановски и Ортега, паднаа тешки зборови (ВИДЕО)

252

Иако за многумина настанот УФЦ 266 не изгледа премногу возбудлив, секој што го познава спортот знае подобро, знае колку може да се види викендов во Лас Вегас. Дури и кога ќе ја оставиме настрана борбата за титулата, во која се освен уште една убедлива и доминантна победа на Валентин Шевченко би било големо изненадување, не можеме да не очекуваме многу од главната борба на настанот. Интригантно е и тоа што не знаеме што да очекуваме од борбата помеѓу Ник Дијаз и Роби Лоулер, реванш по цели 17 години.

Возбудата околу главната борба веројатно се зголемува со секоја средба на Александар Волкановски и Брајан Ортега. Нивните различни ликови доведоа до нетолеранција дури и за време на снимањето на последната сезона The Ultimate Fighter, а сега тие едноставно кулминираат. Првото соочување по завршувањето на снимањето помина со многу високи тензии.

Волкановски беше прилично фрустриран, па не можеше да престане да зборува и во преден план ја стави допинг -историјата на Ортега. Не е навистина долго, има само една капка стероиди од 2014 година, но тоа е нешто што австралискиот борец го постигна на овој начин. Тој тврди дека неодамна дознал за тоа и дека Брајан оттогаш паднал во неговите очи. И тој е задоволен што имаат можност да ја решат меѓусебната нетолеранција во октагонот. И со тоа, се разбира, да заработат многу добри пари.

Покрај оваа конфронтација, другите две не оставија силен впечаток, но дефинитивно вреди да се погледне. За ова има видео поделу во текстот. Погледнете го и подгответе се за она што следи ноќта во сабота спрема недела.