Во Јапонија се одржа меморијал за Бранко Цикатиќ (ВИДЕО)

162

Јапонија се опрости со Бранко Цикатиќ.

Легендарниот хрватски борец почина на 23 март, а во организација јапонскиот Чакурики се одржа настан во знак на сеќавање на првиот победник на К-1 Гранд при.

Славниот ММА борец Шиња Аоки се настапи во про борење, а во рингот излезе пензионираниот К-1 тешкаш Хироми Амада.

Пораката ја испрати долгогодишниот тренер на Цикатиќ од Амстердам, Том Харинк, како и Ернесто Хуст, Питер Аертс, Антонио Иноки и Нобу Хајаши.

„Чакурики организираше гала за Бранко Цикатиќ, мојот брат. Почит за него, беше голем борец и личност и мојот голем брат“, рече Питер Аертс.