Владимир Милчиноски прв на Меѓународниот џудо турнир „Радомир Ковачевиќ – Џиги“

179

Владимир Милчиноски од Пролетер освои златен медал на Меѓународниот џудо турнир „Радомир Ковачевиќ – Џиги“ во Раковица, Белград – Србија.

На турнирот учествуваа 570 натпреварувачи од Русија, Украина, Азербејдзан, Естонија, Белорусија, Бугарија, Македонија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Србија.