Викендов со Изборните првенства во борење почнува борбата за титулите

451

Викендов започнува битката за шампионската титула во борење со Изборно првенство за сениори и кадети во Скопје.

Да посетиме дека минатата година најдобри/ шампиони беа Лирија кај мажите и „7 Мај“ од Прилеп  во женска конкуренција.

Повеќе клубови влегуваат сосвои сметки за напад на титулата, како Балканец, Бучим, Вардар, Тефејуз.

Секоја борба се бодува за вкупниот пласман за Купот на Македонија.