Вајт: Сите стравуваат од Чимаев и потполно ги разбирам

165

Хамзат Чимаев брзо изгради репутација на непобедлив борец во октагонот на УФЦ. Швеѓанецот со чеченски корени дефинитивно доминираше во кафезот откако се приклучи на организацијата и се чини дека тоа предизвикува сериозни проблеми во наоѓањето ривали.

Тоа го призна шефот на УФЦ, Дана Вајт. Според него, никој не сака да се соочи со Чимаев, бидејќи тој не само што го почитува, туку дури и влева страв кај потенцијалните противници.

„Хамзат Чимаев е еден од најлошите момци што сум ги сретнал. Буквално никој не сака да се бори со него, а самиот не го интересира времето за подготовка или нешто слично. Никогаш не сум сретнал таков како него. Сите се плашат од Чимаев и целосно разбирам зошто е тоа така“, вели шефот на организацијата.

Вајт, кој е ставен во карантин поради позитивен тест за коронавирус, веќе му најде друг противник на Чимаев. Сепак, тој се уште не го откри неговото име.

„Сите се силни на зборови, пишуваат на социјалните мрежи и се закануваат, а кога се во прашање вистински преговори, се се менува“, изјави Дана.

Чимаев не се грижи дали ќе се бори во средна или полусредна категорија. Дури изјави дека е подготвен да ги одмери силите со „тешкашите момци“, се додека тие имаат таква желба. Во оваа ситуација, таков борец не може да не всади почит кај своите противници.