Вајт се сомнева дека повторно ќе го видиме Ник Дијаз во УФЦ

122

Ветеранот на УФЦ, Ник Дијаз изјави дека размислува да се врати во спортот.

Иако се чини физички подготвен за повеќе борби, претседателот на организацијата, Дана Вајт, не е убеден дека поранешниот шампион на Страјкфорс е доволно посветен на неговите размислувања за натпреварот, судејќи според нивниот последен состанок.

„Добро се снајде“, рече Вајт и додаде: „Работата со Дијаз е дека не сум сигурен колку тој сака да се бори. Седнавме, разговаравме добро. Но, не знам за враќање. Ќе видиме што ќе се случи ова лето и оваа година. Веројатно ќе ми се јават и ќе ми кажат дека велат дека сакаат да се борат со одреден борец. Па ќе видиме кого ќе изберат и ќе тргнеме од таму“.

Дијаз (37) мора да го убеди Вајт дека навистина сака да им се врати на борбите, а првиот чекор е да се вклучи во допинг тестовите на УСАДА.

„Секој ден разговарам со млади и гладни ѕверови кои сакаат да влезат во првите 10, да станат светски шампиони итн. Ник Дијаз го помина ова, виде сè, беше во големи битки и не ја гледам оваа страст сè додека не зборувам со него. Борбата е спорт за младите и ги барам најмладите и најталентираните sвезди кои еден ден сакаат да бидат шампиони. Кои сакаат да бидат најдобри“.

Овде вреди да се нагласи дека актуелниот шампион во полутешка категорија, Јан Блахович е постар од Дијаз и се чини дека е во подем, па може да има надеж за Дијаз, кој ќе се бори против Андерсон Силва на УФЦ 183.