Усик го покани Џојс да се борат на Марс (ФОТО/ ВИДЕО)

140

Александар Усик и Џо Џојс разменија остри коментари на социјалните мрежи и изразија подготвеност да се пресметаат.

Пред неколку дена, ВБО објави дека двајцата ќе треба да се борат за привремената титула во тешка категорија. Сè започна со фотографија на Олимпискиот стадион во Киев, која ја објави Усик во која ги покани двајцата со неговиот „пријател“ Џојс да се борат против него. Британецот одговори на оригинален начин и се обиде да направи контранапад.

„Ах, жив ли си? Во Киев не успеа да наполни када, што останува за целиот стадион. Се гледаме наскоро во Велика Британија. П.С.: „Ми недостигаш“, напиша Џојс.

Украинецот го прифати предизвикот и ја продолжи закачката со смешен колаж, во кој Џојс лежи во када наспроти позадината на марсовскиот пејзаж, а боксерскиот ринг е зад него.

„Пријателе, подготвен сум да продолжам да ти држам часови по бокс, дури и на Марс. Се надевам дека ги подобри своите вештини од нашиот последен меч. И мене ми недостигаш“, напиша Усик, потсетувајќи го Џојс дека во 2013 година го победи во Светската боксерска серија.