УФЦ стартува со неколку настани од Лас Вегас во мај

157

Откако не успеа овој месец да го реализира УФЦ 249, претседателот на УФЦ, Дана Вајт посочи нов датум за голем настан со три шампионски борби – 9 мај.

Овој пат ја откри и локација која повеќе не е тајна. Тоа ќе биде во салата на УФЦ АПЕКС во Лас Вегас. Салата се наоѓа веднаш до седиштето на УФЦ и е местото каде што се снимаат средбите на Дана Вајт серијалот за кандидати.

„Следниот месец, оттаму почнуваме да емитуваме битки во живо“, кетегоричен е Вајт.

Наредбата на Невада, која ги затвори сите несуштински бизниси и ги стави луѓето во карантин, ќе стапи на сила до 30 април. Сепак, на ниту еден настан нема да присуствуваат гледачи.

Се разбира, сè уште има многу неизвесности до крајот на месецот, но изгледа дека со помош на американскиот претседател Доналд Трамп, овој пат наоколу, плановите на УФЦ може да се исполнат.

И покрај тоа што компанијата во сопственост на УФЦ, Ендеавор, доби уште еден економски удар, Вајт беше категоричен да не го отпишуват.

„Целиот бизнис многу напредуваше откако се вклучија тие. Никогаш не се обложувајте против Ендеавор“.