УФЦ објави неколку настани во мај

171

УФЦ се сериозни во врска со одржувањето на неколку настани следниот месец и веќе почнаа да работат на средби за борбените картички. На 13 мај ќе го видиме Едсон Барбоса против Дан Иге во перо категорија. Едсон ќе дебитира и ќе бара нов почеток, откако се најде во серија од два последователни порази и освои само 1 во последните пет настапи во УФЦ. Иги, од своја страна, е во серија од 5 последователни победи и ќе се обиде да ги зголеми.

На 16 мај ќе го видиме Кристоф Јотко против Ерик Андерс во битка во средна категорија. Тие требаше да се борат овој месец, но настанот беше откажан. Андерс има скор 13-4 во ММА и е во серија од две директни победи. Од друга страна, Јотко има скор 21-4 во ММА и исто така е во серија од две последователни победи.

На 13-ти мај повторно ќе го видиме Марвин Ветори против Карл Роберсон во средна категорија. Мечот беше планиран за 25 април, но настанот беше откажан заради коронавирусот. Ветори има скор 14-4-1 и серија од две последователни победи. Карл има скор 9-2 и е во серија од две последователни победи.

На 13 мај ќе видиме борба во тешка категорија меѓу Андреј Арловски и Филипе Линс. Андреј е со 28-19-2 во ММА и има само една победа во последните шест борби. Филипе, пак, е со скор 14-3 ММА и е во серија од четири директни победи.