УФЦ ја амортизра опасноста од средба на Хабиб и Мек Грегор на УФЦ 257

181

Потенцијално опасната средба помеѓу Хабиб Нурмагомедов и Конор Мек Грегор е спречена од УФЦ, откако двајцата беа вклучени во претстојната емисија на УФЦ 257.

„Добро познатиот“ се враќа на претстојниот настан на 23 јануари, што ќе се одржи во Абу Даби. Ирецот во главниот меч на вечерта ќе се бори против Дастин Пориер.

Еден од мечевите за загревање на настанот требаше да биде меѓу братучедот на Хабиб – Умар Нурмагомедов и Сергеј Морозов, а поранешниот шампион во лесна категорија се очекуваше да биде во аголот на Омар.

Сепак, навремената интервенција на некој од организацијата доведе до одлука за одложување на мечот помеѓу Омар и Сергеј за три дена порано, кога ќе се одржи „Борбениот остров 8“.

Ова, се разбира, не ја елиминира целосно можноста за судир меѓу Конор и Хабиб, бидејќи Ирецот и Дагестанецот ќе се движат на островот во неделата пред горенаведените настани.