Трушчек го задуши Бакочевиќ и стана балкански БМФ

171

Ивица Трушчек стана балканска БМФ по доминантната победа против Васо Бакочевиќ.

Ивица Трушчек стана најлошиот борец на Балканот по неочекувано доминантна победа во големиот реванш против Васо Бакочевиќ во главната борба на настанот ФНЦ 3. Борецот од Крижевци (Хрватска) славеше со задушувања во втората рунда, по што ја прослави својата голема победа крајно емотивно. Иван Ерслан забележа одлична победа нокаутирајќи го Јусуф Хајровиќ, а успешните беа и преостанатите фаворити, Милош Јанишиќ, Франциско Барио, Адријана Вуковиќ и Мартин Батур.