Топ 10 победи на Светскотo првенство во самбо во Србија (ВИДЕО)

289

Иако 2020 година не понуди многу турнири во самбо, најважниот се одржаа во ноември.

Паралелно во Нови Сад, Србија се одржа Светското првенство во самбо и комбат самбо за сениори,за јуниори до 20 години и кадети под 18 години. Повеќе од 400 самбо борачи од скоро 30 земји учествуваа на Светското пренство.

Еуроспорт и Светската федерација за самбо одлучија дека домашните претставници немаат место на престижното рангирање.

Еве ги 10-те најдобри победи на СП:

  1. Елена Бондарева (Русија)
  2. Самвел Газаријан (Русија)
  3. Гулфија Муктарова (Русија)
  4. Владислав Рудниев (Украина)
  5. Александар Кокша (Белорусија)
  6. Јеркебулан Куангалиев (Казахстан)
  7. Вера Лоткова (Русија)
  8. Алексеј Иванов (Русија)
  9. Сејду Нжи Молух (Камерун)
  10. Валентин Молдавски (Русија)