ЕП: Тeхнички туш за македонските борачи среде Скопје

1457

Првиот ден на Европското првенство во борење слободен стил за У-23 во Скопје заврши катастрофално за македонските борачи, сите загубија со технички туш.

Бесир Алили ја загуби борбата службено, имал поголема килажа.

Резултати

57 кг Бесир Алили – Алијабас Рзазаде (Азербејџан) 0-0 (0-5)

61 кг Арбен Абази – Нико Мегреле (Германија)

65 кг Елмедин Сејфулаху – Улаџислау Коика (Белурусија) 0-10

70 кг Фати Вејсели – Раул Зарбалиев (Израел) 1-11

74 кг Серхан Шакиров – Арјан Данај (Албанија)

79 кг Астрит Исмаили – Ерик Реинбок (Естонија) 0-10

86 кг Омер Сејфулаи – Андријан Гросул (Молдавија)

92 кг Реџеп Хајдари – Осман Нурмогамедов (Азербејџан)

97 кг Рамадан Мустафовски – Ертугрул Агца (Германија) 0-10

125 кг Увејс Фејзулаху – Ацмаз Теблоев (Русија)