Таткото на светски шампион стана херој во САД

173

Таткото на светскиот шампион во бокс Џош Тејлор покажа божиќен дух и ја плати сметката на непозната жена во продавницата.

Локалните медиуми Џејми Тејлор го прогласија за херој откако и помогна на Џејми-Ли Хантер на касата во една локална продавница. Кога се обиде да ја плати сметката, се покажа дека нема доволно пари, а Тејлор интервенираше и ја повлече целата сума, пишуваат локалните медиуми. Малку подоцна, таа призна дека за малку плачела од љубезниот гест, обидувајќи се да го најде својот „спасител“ на социјалните мрежи.

„Таткото на Џош Тејлор – не можам да го најдам на Фејсбук. Само сакам повторно да му се заблагодарам што плати за работите што сакав да ги купувам денес. Во моментов ми е навистина тешко, а тој не мораше да ми помогне. Не сите ликови носат наметка. Ви благодарам од се срце“, напиша таа.