Таткото на Фјури: Вајлдер, или ќе умре или ќе стане инвалид

164

Таткото на Тајсон Фјури, Џон, направи мрачно, но дефинитивно предвидување на исходот за третиот меч на неговиот син со Дионтеј Вајлдер. Предвидено е двајцата да се сретнат на 9 октомври во Лас Вегас, откако првичниот датум за трилогијата на 24 јули беше откажан поради позитивен тест за коронавирусот на Кралот на Ромите.

Според британскиот стручњак, се смета за еден од најдобрите тренери на Островот, Вајлдер може да плати со својот живот за желбата да заработи пари. За Боксинг сошл Џон Фјури не се сомнева во развојот на средбата.

„Тајсон може да изгледа ужасно на тренинг кампот, но кога ќе влезе во рингот, тој станува друга личност, друг вид животно. Два пати и паа не ја научиле лекцијата. Ќе погрешат по трет пат. Но, во овој случај, тоа може да ги чини кариерата и животот на Вајлдер. Ако не го убие, Тајсон ќе го направи инвалид, што значи дека Дионтеј е будала. Ако сакаат да ја продадат душата за пари, што сум убеден дека ќе го сторат, тие се на добар пат“, коментира Џон.

Фјури постариот е убеден дека таборот на „Бронзените бомбардер“ направи грешка на почетокот согласувајќи се на првиот меч со Тајсон во 2018 година. Причината, според него, е што очекуваа лесен меч за веќе поранешниот светски шампион на ВБЦ.

„Помислија дека откако неколку години го немаше на сцената, тоа ќе биде лесен меч. Дека Дионтеј не може да изгуби. Го видоа и мечот со Ото Валин, кој беше катастрофа за Тајсон. Ова ги мотивира уште повеќе после тоа. Само будала може да се фати три пати на иста јадица“, рече Џон Фјури.