Тајсон Фјури: Боксот е моето спасение

110

Шампионот во тешка категорија на ВБЦ, Тајсон Фјури, напорно се подготвува за борбата со Дионтеј Вајлдер во октомври.

Британецот призна дека повеќе пати боксот и тренинзите го спасиле од тешки емоционални состојби – депресија.

„Треба да имаме цел и ограничување во нашите животи над кои можеме да се ослободиме од се. За мене, оваа граница е еднаква на тренинг. Ако не тренирам, се движам исклучително брзо од една емоционална состојба во друга. Многу лесно паѓам од врвот до дното“, рече шампионот.

Боксерот рече дека спасот го наоѓа само во салата, бидејќи таму е опкружен со позитивни луѓе, од кои се наплатува. Тој ќе се соочи со Дионтеј Вајлдер на 9 октомври.

„Ако не тренирам една недела, паѓам во депресија, и ако поминам две недели надвор од теретана, тогаш би размислил за самоубиство. Многупати бев обесхрабрен во животот, но спортот е мојот лек“, рече Фјури.

Мечот меѓу Фјури и Вајлдер требаше да се одржи на 24 јули, но состанокот беше одложен за три месеци бидејќи Британецот даде позитивен тест за Ковид-19.