Струмичанецот Васил Валмарски ја игра главната улога во германски филм за боречките вештини

209

Васил Валмарски, роден на 17.06.2002 година со потекло од с.Доброшинци, ќе учествува во филм во Германија и ја доби главната улога во истиот, јавува Струмицаденес.мк.

Новата генерација има многу тешки ситуации поминато…првиот ,,Lockdown“ потоа тие хаотични школски денови, сега имаат грижа за својата иднина.

Во филмот „Jugendhaus Nord” боречките вештини се на прво место, а македонскиот професионален кик-боксер Васил Валмарски е во филмот главна улога и ни покажува како тој ја совладува оваа пандемија.

ПРЕМИЕРА НА ФИЛМОТ: 24 јуни 2021 година во 19:00 часот во Германија.

Фото: Струмицаденес