Славеше победа, а тоа беше крај за рунда, на крајот загуби (ВИДЕО)

114

Бразилскиот борец Зулузињо, познат по тоа што има 160 килограми, иако е ветеран со 42 години, на борбата со Русинот Јусуп Шуаев на АМЦ настанот во Русија направи неискусна постапка и предвреме почна да ја прославува победата. Тој со одличен удар го прати во нокдаун противникот и мислеше дека тука е крајот, па почна да прославува.

Крај беше, но на првата рунда, не и на борбата во Сочи. Русинот се созеде и борбата продолжи. На крајот судиите изгласаа победа на Шуаев.