Скот Кокер: Сакам Федор Емилијаненко да се бори пред 40 000 глeдачи во Москва

96

Претседателот на Белатор Скот Кокер призна дека сака да организира проштална бorbа за Фeдор Емелијаненко во Москва.

Легендарниот борец веќе има 44 години и тешко дека ќе го гледаме во кафезот уште долго време. Последниот император не се бореше оваа година и последен пат го видовме во Јапонија на крајот на 2019 година. Таму го победи Квинтон Xексон со нокаут во првата рунда.

Федор направи 5 борби под знамето на Белатор и сите завршија со нокаут во првата рунда. Победи во 3 од овие 5 битки и се пласира во финалето на турнирот во тешка категорија на организацијата. За жал, легендата загуби од Рајан Бадер со нокаут за 35 секунди. Кокер сакаше Емелијаненко да се бори во 2020 година, но ситуацијата со коронавирусот не го дозволи тоа.

Скот не сака неговата ѕвезда да се бори пред празни трибини. За следната година, Кокер се надева дека вакцините ќе ги нормализираат работите и навивачите ќе се вратат на арените.

„Многу би сакал Федор да ја одработи последната битка пред 40 000 гледачи во Москва. Белатор за прв пат би одржал турнир во Москва и Русија воопшто. Веќе имаме една битка за него во Европа, а според договорот му остануваат уште две битки. Под нормални околности би имал меч налето.

Се разбира, се рефлектира ситуацијата со коронавирусот и во Русија. Се надевам дека вакцината ќе го коригира ова и можеме да ги поканиме гледачите на борбите. Предолго чекавме да се врати Емелијаненко, но гледам светло на крајот од тунелот.

Сакам да почекам. Би сакал да организирам борба во соодветни арени, вклучително и во Москва. Сакам да му организирам голем турнир“, рече Кокер.