Шест месеци затвор за член од фамилјата Грејси (ВИДЕО)

133

Член на култното семејство Грејси – Ралф е осуден на 6 месеци затвор за напад врз Флавио Алмеида.

Поранешниот шампион на Прајд доби уште 50.000 долари парична казна и 3-годишна условна казна откако го нападна со ништо предизвиканиот Алмеида додека гледаше меч на СП 2018 како редовен гледач. Како резултат на нападот, жртвата се здобила со повеќе повреди, вклучувајќи напади и три скршени заба.

Се верува дека причина за нападот е отворањето на салата „Грејси Бара“од Алмеида, во Сан Франциско, која се смета за територија на академијата на Ралф Грејси.