Шампион освои 9 медали на Балкан бест фајтерс, Илоски најдобар борец во ринг

2140

Кик бокс клубот Шампион од Скопје освои 9 медали на Меѓународниот кик бокс турнир „Балкан бест фајтерс“ во Јагодина, од кои 3 се златни, 2 сребрени и 4 бронзени.

Бобан Илиоски е прогласен за најдобар борец на ринг кој го победи противникот со нокаут, а тренерот Дејан Митровски –Урко доби признание за развој и допринос на кикбоскот на 5.Меѓународен турнир ББФ.

Медалите ги освоија:
Бобан Илиоски златен медал, сениори
Емир Ибраими бронзен, сениори
Марко Тодоров бронзен, јуниори
Дамјан Зафировски златен, -75 кг, помлади јуниори,
Стефан Каевски сребрен, -63 кг, сениори,
Претар Мијоски бронзен, -74 кг, сениори,
Слаѓан Димиќ златен, -89 кг, сениори,
Викторија Варадинова бронзен, -60, сениори,
Туркер Исамил сребрен, -42 кг, пионери,

Ipon.mk