Шампион најуспешен македонски клуб на Европски куп „Србија опен“

483

КБК ШАМПИОН-МАГНУС ТИМ – Скопје од ВАКО Европскиот куп Србија опен кој се одржа викендов во Белград 14-16 Мај 2021 год се врати со освоени:
3-златни медали
4-сребрени медали
2-бронзени медали
и е најуспешен од македонските клубови учесници.

1- Бобан Илиовски- златен
2- Туркер Исмаил- златен
3- Стефан Каевски- златен
4- Миа Тодорова- сребрен
5-Викторија Варадинова-сребрен
6- Слаѓан Димиќ- сребрен
7-Дамјан Зафировски- сребрен
8- Марко Тодоров- бронзен
9- Петар Мијовски- бронзен

Иван Кукуновски и Даниел Наневски не успеаа да обезбедат медал.

„Ако ја земеме во предвид корона пандемијата и забраната за одржување на тренинзи и секако огромната штета што му се нанесе на индивидуалниот спорт во Македонија токму со селективната забрана за тренинг и натпревари, искрено ќе кажам дека сум задоволен од постигнатиот успех на моите натпреварувачи. Ние сме борци и го напаѓаме противникот. Во овој случај со пандемијата, се боревме со невидлив противник, а претрпевме голем пораз и загуба. Продолжуваме таму каде што застанавме и се надеваме дека вакво нешто нема повторно да се случи“, изјави м-р Дејан Митровски Урко, тренер на КБК Шампион Магнус тим – Скопје.