Сетфановски: Ова е време за регенарција на телото, се подготвувам на отворено за новите предизвици

1585

Во време кога се е застанато и кога сите тешко им паѓа пандемијата со коронавирусот светскиот шампион во кик бокс на Супер Комбат и ВКУ  Даниел Стефановски ги полни батериите за настапите во 2021 година, надевајќи се дека ќе се стави крај на Ковид-19.

„Мислам дека  оваа пандемија е тешка за сите, нема организирани борби и се е под контрола“, вели Стефановски.

Тој  раскажува за ситуацијата во Швајцарија, каде што живее, а и како тренира.

„Ова е време за регенерација на телото. Во Швајцарија е многу лоша ситуацијата, клубови се затворени, а јас тренирам надвор со мојот тим“, истакнува Даниел.

„Две недели на Малдиви имав супер одмор. Тренирав таму. Не е лесно за сите“, истакнува Стефановски кој се надева на неколку борби во 2021 година.