Сент Пјер: Нагну и Џонс имаат страв еден од друг

160

Борбата меѓу поранешниот шампион на УФЦ во тешка категорија Џон Џонс и сегашниот број еден во тешка категорија Френсис Нгану е несомнено најочекуваниот настан во ММА.

Тешко дека има љубител на ММА, а особено УФЦ, кој претпочита да гледа друг меч наместо Коски против Предаторот. Не е исклучок ниту едно од најголемите имиња во историјата на спортот – Жорџ Сент Пјер.

39-годишниот Канаѓанец изрази интересно и блиско до логиката и вистината за можната пресметка меѓу Џонс и Нгану. Откако Дана Вајт јавно рече дека Џонс најверојатно се плаши да се соочи со Нгану, Сент Пјер возврати со тоа што истото важеше и за Камерунецот.

„Да, Џон се плаши од Френсис, а Френсис се плаши од Џон“, рече поранешниот шампион во две категории.

„Ако не се плашат, значи не им е гајле за облогот. Оваа средба е многу важна за нивните кариери. Победата е многу важна за нив, а кога ќе го склопите сето тоа, нема ништо понормално од стравот.

Ако цената вреди, стравот ќе влезе во втор план и Џонс ќе излезе да се бори. Тоа е негова работа. Ќе стисне заби и ќе го направи тоа“, додаде Жорж.