Седум медали за Миоки на џудо турнирот „Милош Остојиќ“ во Сараево

370

На Интернационалниот џудо турнир „Милош Остојиќ” во Сараево џудистите на Миоки освоија 7 медали – 1 златен, 3 сребрени и 3 бронзени во конкуренција на 600 натпреварувачи.

Најдобар настап имаше Ива Богдановска.

Медалите ги освоија

У-18

-48 Ива Богдановска – сребрен

-52 Азра Заими – бронзен

У-15

-32 Емилија Паскоска – златен

-32 Хамида Друстинац – сребрен

-48 Ива Богдановска – бронзен

-48 Ханија Друстинац – 5 место

У-13

-28 Хамида Друстинац – сребрен

-42 Марко Панцевски – 5 место

У-11

-32 Емилија Паскоска – бронзен