Се врати публиката, се врати церемонијата на мерењето – Усман и Масвидал се соочија пред УФЦ 261 (ВИДЕО)

152

Хорхе Масвидал и Камару Усман успешно го минаа официјалната мерење пред нивниот судир, што е главна борба на УФЦ 261 во Џексонвил, Флорида.

Шампионот Усман тежеше 76,88 кг, а Масвидал беше потежок за 230 грама – 77,11 кг.

Вејли Жанг и Роуз Намахунас исто така успешно го поминаа официјалното мерење, постигнувајќи иста тежина – по 51,93 кг.

Во друга борба за титулата, натпреварувачите исто така имаа иста тежина – Валентина Шевченко и Џесика Андраде застанаа на 56,47 кг.

Ниту еден борец не падна на официјалното мерење.

Мерење – УФЦ 261:
Камару Усман (76,88 кг) – Хорхе Масвидал (77,11 кг)
Вејли Жанг (51,93 кг) – Роуз Намахунас (51,93 кг)
Валентина Шевченко (56,47 кг) – Џесика Андраде (56,47 кг)
Ураја Хол (83,91 кг) – Крис Вајдман (84,36 кг)
Ентони Смит (93,44 кг) – Џим Крут (93,21 кг)

Воведни борби:
Алекс Оливеира (77,56 кг) – Ренди Браун (77,56 кг)
Двајт Грант (77,11 кг) – Стефан Секулиќ (77,56 кг)
Карл Роберсон (83,91 кг) – Брендан Ален (84,36 кг)
Пат Сабатини (66,22 кг) – Тристан Конели (66,22 кг)
Дана Батгерел (61,68 кг) – Кевин Нативидад (61,46 кг)
Казула Варгас (70,30 кг) – Ронг Жу (70,76 кг)
Аори Киленг (57,15 кг) – Џефри Молина (57,15 кг)
Лианг На (52,61 кг) – Аријан Карнелоси (52,16)