Самбо центарот ќе биде завршен 6 месеци порано

308

Самбо центарот во Москва се гради со многу брзо темпо. Единствената спортска база во областа Лужники ќе биде завршена шест месеци пред предвиденото.

Локалната општина се пофали со одличната работа на градежните тимови, кои неуморно го градат новиот спортски центар.

„Ќе ја завршиме главната изградба оваа година, шест месеци порано од планираното. Сега е 43% подготвено. Самата зграда е скоро целосно изградена, ги поставуваме панелите, глазура и започнавме со завршни работи. Сите работиме неуморно“, изјави Андреј Бохарев, кој е во администрацијата на Москва.

Во главниот град на Русија избраа многу силен тим експерти кои внимателно ја следат локацијата.

Меѓу нив е Хенрик Молер, кој учествуваше во изградбата на Музичкиот центар во Хелсинки и најголемиот конгресен центар во скандинавските земји – салата во Тампере.