Русин потпиша договор со УФЦ и ја објави борбата

146

Десетиот на УФЦ во тешка категорија, Алексеј Олејник најави подготвеност да ги започне подготовките за нова борба. Во понеделникот, тој рече дека се согласил на меч и чекал договор, а подоцна на Инстаграм официјално објави потпишување на два договори одеднаш.

„Мојата битка е практично одредена, но чекам договор. Мислам дека ќе добијам договор за меч денес или утре. Нема да го кажам името на противникот, но тој е голем белец. Не е во топ 10, ниту во првите 15, ниту во најдобрите 20. Во УФЦ, помина само две или три борби, но освои сè пред предвидениот рок“, напиша прво Олејник.

„Имам два договори. Нов договор со УФЦ под поинтересни услови. Само што го примив и го потпишав. И веднаш дојде договорот за битката – Крис Докос. Тој има две борби во УФЦ и два нокаути. Здрав, млад, силен, но јас сум во игра. Никогаш не се откажувам да се борам. Средбата ќе се одржи на 20 февруари“, додаде Русинот подоцна.