Реваншот Усман-Масвидал е многу близу до договорање

131

Изгледа дека УФЦ ќе организира реванш меѓу борците од средна категорија Камару Усман и Хорхе Масвидал и покрај контроверзните сигнали минатата недела.

Масивдал пред неколку дена изјави дека Усман се повлекол од заедничката битка, но според репортерот на ЕСПН, Ариел Хелвани, посочениот меч е блиску до преговори.

За реванш се зборуваше откако Масвидал загуби од Усман по кратко известување за УФЦ 251. Љубопитни сме да видиме што може Масвидал да направи со целосен тренинг против „Нигерискиот кошмар“.

Масвидал не се бореше од 2020 година, а Усман неодамна забележа уште една одбрана на титулата, откако го победи Жилберт Барнс на УФЦ 258 со ТКО.