Реваншот Поветкин – Вајт во ноември

33

Скај спорт објави дека Александар Поветкин и Дилиeн Вајт реваншот ќе го одржат на 21 ноември, нарекувајќи го финале на есенската програма во британскиот бокс.

Финалето на Светската боксерска супер серија помеѓу Маирис Бридис и Јуниор Дортикос ќе се одржи во Минхен, Германија, на 26 септември.

На 4 октомври, британскиот талент Џошуа Буаци го продолжи маршот нагоре во редовите на лесна категорија против Марко Калиќ. Шантел Камерон и Адријана дос Сантос Араухо ќе се борат за испразнетата титула на Светскиот боксерски совет (ВБЦ) во супер лесна категорија.