Пуликсенија Јованоска доби покана за учество на Олимписките игри во Токио

1119

Македонскиот олимписки комитет (МОК) објави дека Пулексенија Јованоска е седмиот македонскиот спортист кој ќе учествува на Олимписките игри во Токио!

Пулексенија ќе настапи на 5 август во Нипон будокан салата (Nippon Budokan), со почеток во 10:00 часот по јапонско време (3:00 наутро по македонско време).

Пуликсенија доби вајлд-карта за учество на ОИ во кати.

Така, македонското карате доби учесник на премиерниот настап на Олмписките игри.