Претседателот на АИБА на средба со претседателот со Александар Вучиќ за Светското првенство во бокс

143

Претседателот на АИБА Умар Кремлев ќе престојува во официјална посета на Србија каде што ќе се сретне со претседателот на Србија Александар Вучиќ.

„Ова е многу важно кога шефот на државата го поддржува развојот на боксот во земјата. Многу сум воодушевен од вниманието што го дава Вучиќ кон нашиот спорт во Србија. Ќе бидам среќен што ќе ја посетам Србија како претседател на АИБА и ќе разговарам за лично подготвување на Светското првенство во Белград со Вучиќ“, рече Кремлев.

Светското првенство во бокс во организација на АИБА за мажи ќе се одржи во Белград до крајот на 2021 година. Тоа ќе биде огромен настан за Србија, која се враќа во градот по 43 години.

„Сигурен сум дека целата нација ќе биде горда што ќе биде домаќин на Шампионатот во Белград. Србија има сè да организира одличен настан за спортисти, тренери, официјални лица и за љубителите на боксот. Силно верувам дека Српската боксерска федерација ќе заврши фантастична работа во организирањето на овој турнир и дека и натпреварувачите и гледачите ќе уживаат во огромното задоволство од можноста да учествуваат на него“, тврди Кремлев.

„За време на нашата средба ќе разговараме за сите клучни прашања што треба да бидат подготвени пред Шампионатот и, се разбира, моменталната состојба и предизвиците на Српската боксерска федерација, како и спроведувањето на тековните реформи на АИБА“, додаде тој.