Поставена ѕвезда за мечот меѓу Бадр Хари и Рико Верховен во Арнхем (ФОТО)

153

Бадр Хари и Рико Верховен си ги одмерија силите по втор пат на 21 декември 2019 година во Арнхем на стадионот Гелредом. Борбата беше многу интересна и Хари успеа два пати да го прати шампионот во нокдаун. Мароканецот водеше на поени, но во третата рунда се здоби со повреда на ногата и не можеше да продолжи. Така, по втор пат, поради повреди со технички нокаут ја загуби борбата со Верховен.

Трибините на стадионот во Арнхем крцаа од исполнетост, а нивната битка беше избрана за најдобра во 2019 година во Глори.

Тие сега добиваа уште поголема почит, поставена е ѕвезда на влезот во бојното поле на стадионот Арнем.

https://www.instagram.com/p/B-y4M7OFR-o/?utm_source=ig_embed