Пориер: Масвидал тренираше со најдобрите борци за Усман

82

Дастин Пориер вели дека неговиот соборец Хорхе Масвидал се подготвувал цело лето за битката со Камару Усман. Тие ќе се борат овој викенд во главната борба на УФЦ 251, што ќе се одржи во Абу Даби. Во последните неколку месеци, двајцата не престанаа да се навредуваат на социјалните мрежи и беа блиску до тепачка, но Масвидал не беше задоволен од својата плата и одби да се бори.

УФЦ му даде шанса на Гилберт Барнс, кој беше позитивен на Ковид-19 и отпадна од борбата. Така, Масвидал се најде на бел коњ и го спаси главниот меч со кратко известување. Пориер вели дека Масвидал се подготвувал со најдобрите борци во светот и овој викенд ќе изненади многу луѓе.

„Битката ја доби за кратко време бидејќи немаше потпишано договор. Да ти кажам, Хорхе беше со мене цело време кога се подготвуваше за борбата со Хукер. Масвидал беше мојот главен спаринг-партнер. Тренираше со најдобрите борачи во светот. Тие ги доведоа да му помогнат на Масвидал.

Тој не престана да тренира, иако Барнс доби шанса. Хорхе тренираше како да се подготвува за битка. Не знам дали знаеше нешто што не го направивме. Момчето беше на трениниг- камп и не престана да тренира. Мислам дека ќе изненади многу луѓе со формата во која е.

Неговиот тајминг ќе биде на ниво затоа што тренираше. Им помогна на многу луѓе, не само на мене. Знам дека е во форма за борба. Ова момче не станува од каучот за оваа битка. Ова момче се подготвуваше за борба со Усман, а првично борбата не успеа, но Масвидал не престана да тренира“, рече Пориер.